„Není to naší nedůvěrou v kvalitu hotelu, který je opravdu na vynikající úrovni. Vždyť hotel Sole Mio hostil v minulých letech hned několik sportovních celků v čele s volejbalisty Brazílie, Itálie nebo Spojených států,“ uvedl plzeňský mluvčí Pavel Pillár.
A pokračoval: „Jejich kuchyně byla z technických důvodů několik týdnů uzavřena a otevírala se právě až s příjezdem plzeňské výpravy. Přítomnost pana Leitla je tak pouze preventivním krokem, který se však výrazně vyplácí i na spokojenosti hráčů.“
Leitl přiletěl do Srbska ještě před plzeňskou výpravou, aby stihl zkontroloval vybavení kuchyně nebo kvalitu potravin. S přípravou jídel mu pomáhají tři místní kuchaři.
Fotbalistům servírují lehká jídla - libové maso s minimálním množstvím tuku, zeleninu na několik způsobů a také bezlepkové potraviny.
Leitl spolupracuje s Viktorií Plzeň dlouhodobě. V Česku má na starosti tvorbu menu při přípravě slavnostních obědů před zápasy evropských pohárů.
„Jedná se o společenské akce, při kterých se potkávají nejvyšší představitelé obou klubů, zástupci Evropské fotbalové unie UEFA i případné návštěvy z řad velvyslanců. V Plzni se jim vedle skvělého piva servíruje speciální menu s důrazem na lokální a sezonní potraviny, která má za cíl představit českou kuchyni v celé její bohatosti a rozmanitosti. Někdy jdu připravené menu také osobně hostům představit, ale nejsem velký řečník a nejlépe se přeci jen cítím v kuchyni,“ poznamenal Leitl.
Ač s fotbalovým klubem spolupracuje delší dobu, na zápas půjde poprvé až ve čtvrtek večer.
„Na fotbale budu poprvé právě při zápase s Vojvodinou. Plzni samozřejmě jako Západočech přeju dlouhodobě, ale nikdy jsem nebyl zarytý fanda žádného sportu ani klubu. Čím víc se však dostávám do kontaktu s hráči i zaměstnanci Viktorie, tím mám logicky blíž k nim i k jejich zápasům. Budu držet palce,“ uvedl.
Vozit s sebou na zahraniční zápasy vlastního kuchaře není v českém prostředí stále nic běžného. Kluby to využívají maximálně v případě, že cestují do exotických zemí. Vlastního kuchaře má reprezentace.