Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Používejme selský rozum, prosí Kaká. Vyloučili ho za vtípek

Byla to sranda, jsme přeci kamarádi, vysvětloval rozhodčímu. Marně. Brazilec Kaká, hrající v americké MLS, dostal červenou kartu za špičkování se soupeřem. Svému bývalému spoluhráči Collinovi „zacpal“ v závěru utkání ústa rukama, oba se smáli. Sudí však kapitána fotbalistů Orlanda na základě videozáznamu vyloučil.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

M35i53l58o10š 89K35o63s77t35k89a 4807659327452

Už zase kaká....

0/0
19.8.2017 7:32

R24i90c86h66a27r12d 93C60e50r75n76y 5810228284631

Videorozhodci v CMFS Pelta uz vyzkousel i odposlech a ted se ukaze jak tato nova technika v nasem fotbale funguje.video prijde na radu az pristi rok.

+1/0
17.8.2017 7:22

V47á98c41l36a92v 36H15r70a70d36i33l 3654888612641

taky mu mohl kamarádsky sáhnout oběma rukama někam jinam 8-o - a kdyby ho nevyloučil, tak by si mohli beztrestně už šahat všichni

0/0
17.8.2017 1:30

L28á27ď89a 17M53a15l94ý 5407796165785

Jó klucí, jaký jste si to udělali takový to máte. Kdyby ten sport nebyl prolezlý simulací tak by rozhodčí pískali jinak. Přece nebude pred zápasem hledat kdo je čí kamarád.

+1/0
16.8.2017 22:22

M52a51r59t71i51n 81V34o94j51á86č84e25k 9953897771376

vždyť mu to řekli hned po udělení karty

+1/0
16.8.2017 22:41

M71a88r20t58i64n 32V20o19j42á13č10e55k 9863577731776

mimochodem už na základě videa bylo vidět ,že jsou oba vytlemený

+2/0
16.8.2017 22:41

R62a13d20e22k 46K11o92p75a45r 4648211122279

Zase na druhou stranu. Jak muze sudi vedet, kdo s kym vsechno kamaradi a kdo ne?

0/0
16.8.2017 21:50

M19a25r83t25i10n 13V30o29j22á63č87e29k 9493617181776

nemusí to vědět ,ale pokud je Collin i Kaká vytlemený od ucha k uchu a postižený jde za rozhodčím ..tak snad nejsem trubka rozhodčí a hráči si podají ruce a jede se dál bez karet

+3/0
16.8.2017 22:39

J33i49ř63í 39V21i46m43r 5863677250340

Prosí, Kaká...

0/0
16.8.2017 21:30

J86a27n 81B29l66a97n17a 3256935834

Ego rozhodčího nic jiného.

0/0
16.8.2017 19:56

J70i71r56i 69V57o42n89d55r33a27c61e41k 5676662415715

Po přečtení článku jsem nabyl dojmu, že sudí mohl být citlivější a červenou neudělit.

Po zhlédnutí videa mám naopak pro rozhodčího pochopení. Hráči nejsou na hřišti od toho, aby si sahali vzájemně do obličeje. Být tam někdo horlivější, kdo by Collina "bránil", mohla z toho být pěkná mela.

Kaká mám rád, ale nebyl čas, ptát se kdo je kdo.

+7/−2
16.8.2017 18:08

J47a87k97u77b 50D38u42š87á94n42e94k 4819684614505

Lidi proberte se. Rozhodčí nemůže po udělení karty chodit po hřišti a ptát se všech hráčů, kdo je s kým kamarád a s kým chodí.

+8/−3
16.8.2017 18:01

M54a92r83t48i77n 91V82o50j88á10č95e21k 9903167351846

do dalšího zahájení hry má prostor změnit své rozhodnutí ...a tady by se to hodilo

+3/0
16.8.2017 22:40

J24i62ř35í 35J68u36ř94i16c30a 2428233811

To je tak, když se dodržuje litera zákona nikoli jeho smysl. Kdyby tu kartu odvolal, také by se nic nestalo. :-/

+2/−1
16.8.2017 17:08

J61a10k94u73b 64D64u20š86á73n81e91k 4939554154565

Zezadu strčil protihráči ruce do obličeje. To je tedy opravdu veselá kopa.

+2/−3
16.8.2017 16:37

M88a50r41t30i96n88a 16S19o66u16k36a24l84o65v87á 4422569589681

Ruce v obličeji soupeře = taxativní červená karta!!R^

+2/−2
16.8.2017 14:39

V68o36j98t10ě47c35h 50G24r97o49s79s 9439414225316

To je opravdu absurdní. Přesně jak říká Kaká, selský rozum tomu sudímu zcela chybí.

+8/−8
16.8.2017 14:23

M48i26c79h10a92l 83S72u92š85i16c58k38ý 1948117173926

Naprosto správná červená. 1) Rozhodčí ji udělil, až pak mu začali vysvětlovat cosi o přátelství. Odvolávat ji kvůi tomu nebude. 2) Rozhodčí není na hřišti proto, aby věděl, kdo je čí kamarád a kdo si tím pádem může co dovolit proti soupeři, kdo může víc a kdo míň. 3) Kdyby kamrádi nebyli, tak je to naprosto jasná červená. Kdyby ji neudělil, nastolil by nebezpečný precedens - já ti můžu sáhnout do obličeje, ale když pak rozhodčímu řeknu, že to bylo kamrádské, tak mi červenou dát nemůže. To se bude vztahovat i na nakopnutí? 4) Samozřejmě se dá říct, že selský rozum a cosi kdesi, ale to jsme zpět u bodu 2. Selský rozum je, že Kaká ví, že do obličeje během utkání protihráči sahat (navít takhle) nemůže. Po utkání se tam můžou kluci klidně pomazlit. 5) To že se u toho smějou nic neznamená. Sám pískám v Anglii a tolik červených jsem rozdal i hráčům co měli ironický úsměv/pošklebel od ucha k uchu. Na hřišti nejsem proto, abych hodnotil úsměvy a stará přátelství, neblázněte.

+12/−9
16.8.2017 14:13

V58o46j95t45ě86c61h 50G40r82o70s47s 9919204275356

Ad bod 3) to myslíte vážně? Na kamarádství snad musí být dva ne? To co jste uvedl, že hráč někomu sáhne do obličeje nebo ho nakopne a řekne, že to bylo kamarádské a nemůže tak dostat červenou je pěkný nesmysl. Tady jde o to, že pokud sám postižený bere celou věc v klidu a s humorem, tak přece není důvod trestat a sudí by se tím měl řídit. Stejně jako když se řídí tím, když někdo přizná teč, nebo to, že nebyl faulován, a svůj původní verdikt změní, ačkoliv situaci ze svého pohledu viděl jinak.

+13/−3
16.8.2017 14:36

M92i82c72h44a49l 25S76u57š75i83c63k16ý 1248407763226

Ja Vam v podstate rozumim, ale stojim si za tim, ze by slo (na takove urovni) o precedens, ktery je nebezpecny a potencialne by prinesl problemy.

+2/−1
16.8.2017 19:28

D28u96š41a86n 83D94i25t84r61i64c38h 3698206233359

To už je úplně mimo, jak může rozhodčí svým rozhodnutím udělat precedens? To jako když někdo neodpíská jasnou penaltu, tak už se žádné další nesmí pískat. Pokud za mnou postižený hráč sám přijde, že to byl omyl, že se faul nestal, tak rozhodnutí změním. Chcete říci, že když písknete penaltu a postižený přijde že upadl vlastním zaviněním, tak rozhodnutí nezměníte?

+1/0
17.8.2017 6:21

P11e74t88r 32P44á22l37k72a 6533426680482

To se opravdu chlubis tím, že rozdavas červený karty za ironický úsměvy??

Podobny vohony, co pískají proto, aby ve svým jinak ubohým životě měli aspoň na chvíli pocit pseudomoci, by měli ze hřiště vypraskat bicem, ty zoufalce..

+6/−2
16.8.2017 16:06

J69a12n 96S44v25o51b93o34d72a 3227844489183

Osobně mi to nepřijde jako o nic větší extrém, než jak se chová drtivá většina profesionálních rozhodčích, kteří si naopak nechají od hráčů líbit naprosto všechno a na hřištích dnes nevládne vůbec žádný respekt.

+1/0
16.8.2017 16:45

M86i56c58h86a60l 47S87u64š70i38c14k49ý 1518537773166

Proc mi okamzite nadavate? Zvlast kdyz jste to proste nepochopil. Ja nedavam karty za usmevy. Davam je hracum, kteri se pokopou, pak na sebe ze dvou centimetru stekaji, ze se zabijou a u toho maji ona dva nas**** usmevy, aby protihrace vyprovokovali k nepricetnosti. To samozrejme nebyl tento priklad, ale mluvim o tom, ze rozhodci tam neni od reseni kdo jak jaky usmev myslel. A vzhledem k urovni Vasi reakce mi prijde, ze se na hristi jako vyse popsani blbecci chovate sam.

+2/0
16.8.2017 19:32

D68u68š42a51n 35D76i25t58r66i93c53h 3678286103379

Jak jsem psal výše. Řeší se konkrétní situace a zde postižený tvrdí že to faul nebyl. To je důvod k odvolání rozhodnutí.

0/0
17.8.2017 6:23

R61a13d82e35k 34J80o24n65á81š 4307595143418

Víceméně s vámi souhlasím ale ta zásadní věc tady je ze "postiženy" hráč přijde za rozhodčím a řekne - to byl vtip jsme kamarádi CK odvolejte, rozhodčí řekne aha OK to jsem nevěděl, na videu to vypadalo jinak, tečka jedeme dal. Přesně jako je přiznání se k řeči, nebo ze dal gól rukou apod...

+1/−3
16.8.2017 17:08

J68a39k75u98b 49D56u66š53á26n15e66k 4609784434385

Ty jsi spadnul z jahody, ne? Faul je faul a nikoho nezajímá, že někdo s někým chodí na nákupy nebo do vířivky. Přečti si pravidla.

+1/−2
16.8.2017 17:54

M92a53r44t96i51n 38D76u87b47e70n 4515808864538

Vy jste dobrej idiot... doufám, že nemůžete o nikom a ničem rozhodovat... na tom videu je jasně vidět, jak se tomu všichni smějí a jen idiot to nepozná... příště ho mohou vyloučit za to, ho brankáře poplácá soupeř za dobrý zákrok po zádech... :-D

+3/−3
16.8.2017 17:58

M76i68c15h26a20l 27S97u63š76i67c77k53ý 1708187863776

Viz moje reakce vyse, asi hrajete za jeden tym....;)

0/0
16.8.2017 19:33

F68r72a12n80t37i87š75e25k 17M88í40č62e87k 1612780152

V podobných případech hráči okamžitě padají na zem a svíjí se v křečích, tady se smějí ... už to by mohlo rozhodčího "trknout".

+1/0
16.8.2017 21:30

L84u65d71e38k 96D55r61n32e21c 8940884660

No tak pokud fakt pískáte a piskáte tak jak jste popsal, tak jste robot a ne rozhodčí.

0/0
17.8.2017 23:54

Z38d73e83n15ě78k 59F91l82i17n84t72a 9482803381114

Tak prosí nebo kaká?

0/−2
16.8.2017 14:06

H12o37n66z11a 88P16o98s47t 4849519259485

Vida, kdyby kámošovi nadal ruce před ústa, ani bych nevěděl že ještě hraje. Ještě že to udělal a byl jasný důvod o tom napsat dlouhý článek. :-)

0/0
16.8.2017 13:54

P70e27t49r 57K26o91n86í57č77e25k 8554562185115

Příště někdo dostane ČK za to, že pomůže soupeři na nohy (tahání za ruce).

+19/−3
16.8.2017 13:37

T85o32m77á79š 97S88o25u27k60u29p 4823385870770

Ten rozhodčí musí být fakt hlava když ho vyloučí i přesto, že se ho Collin zastal.

+18/−2
16.8.2017 13:33

J32i73ř46í 29K36o44c52u21r89e45k 6255324885518

Navíc v rozhodnutém zápase. Tupý dodržovač nařízení.

+5/−2
16.8.2017 13:56

V52l33a22d21i53m80í14r 22M25á17l71e26k 9597541

vy dva jste se opravdu hledali;-D

+1/−1
16.8.2017 14:50

T98o87m37á43š 63S97o79u55k50u19p 4363805660420

Je normální, že rozhodčí změní svůj verdikt po tom co ho údajně faulovaný hráč příjde opravit. V hokeji se to děje poměrně často, ve fotbale občas taky.

+2/0
16.8.2017 17:24

J20a86k43u82b 65D36u75š18á95n69e26k 4449954274605

On ho ale nepřišel opravit. Hráč strčil druhému ruce do obličeje a rozhodčí to viděli na videozáznamu.

+1/−1
16.8.2017 17:55

T30o22m64á28š 92S66o89u57k86u88p 4343525710770

A ta diskuze s rozhodčím byla asi na jaké téma? Co si dají k večeři, nebo do jakého bordelu půjdou?

+3/0
16.8.2017 22:48

J70a12k26u98b 47D78u15š29á38n42e92k 4279334794415

Ale rozhodčího nezajímá, kdo s kým chodí na večeři. Viděl ruku v obličeji protihráče, tečka. Není co opravovat, faul je faul. Např. v zápase anglické ligy rozhodčí vyloučil za rvačku hráče z jednoho týmu. Pokud neznáte pravidla, nechápu, proč vůbec pod článkem diskutujete.

0/−1
16.8.2017 23:23

M72a46r63t83i38n 88S87t24r26a47k49a 7530968849948

Viděl jsem, že někdo změnil verdikt ve smyslu autu, přímýho kopu nebo výjimečně penalty. Ale ještě jsem fakt nikdy a nikde neviděl, že by rozhodčí stáhnul už udělenou červenou. Byl by za ještě většího kašpárka než takhle.

0/0
17.8.2017 11:07

J76i11r32i 45N27o97v24a27k 6958798813241

Nedostal ČK také na MS 2010?

0/−1
16.8.2017 13:28

J91a35n 84U98l48m 7660779556252

Měl si se na to vy.... ;-)

+4/0
16.8.2017 13:14

M87a87r87e49k 80M23i11š82á98k 7397617328524

Přesně tak. Ačkoliv v tom nebyl žádný úmysl a soupeř (bývalý spoluhráč) to bral evidentně s humorem, pravidla jsou neúprosná. Bohužel pro brazilce. Co se týče kvality, v dalším utkání bude jistě chybět.

+1/0
16.8.2017 13:58

R46a26d25e10k 43J23o73n32á46š 4867575173738

Pravidla a pravé chyběl selský rozum...což on rika

0/−3
16.8.2017 17:09





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze