Kuře s bramborem, hráškem a chřestem
Skvělý jarní recept se šparglem.
Postup
- Rozpůlené brambory v hrnci zalijeme vodou. Přivedeme k varu, vaříme asi 12 minut doměkka a scedíme.
- Maso osolíme a opepříme a na rozpálené lžičce oleje cca 5 minut opékáme se snítkou tymiánu. Maso přendáme do vyhřáté trouby a pečeme ještě 10 minut při 220 °C.
- Na zbývajícím oleji orestujeme brambory řezem dolů dohněda, doplníme houby shimeji a nasekaný tymián. Mléko a mouku smícháme v misce.
- Do pánve přidáme sůl, pepř, mléko s moukou, vývar, plátky citronu, pokrájený chřest zbavený tuhých spodních konců, hrášek a vše asi minutu podusíme. Vložíme kuře, přikryjeme a vaříme další 3 minuty.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
273 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1142 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
26,7 g
30 %
27 %
-
Vláknina
5,3 g
18 %
18 %
-
Bílkoviny
27,0 g
43 %
40 %
-
Tuky
5,2 g
8 %
7 %
-
nasycené
1,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA