Špagety se špenátem a omáčkou
Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.
Postup
- Nahrubo nakrájený špenát vložíme do cedníku. Špagety uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě al dente, tedy uvnitř pevné na skus.
- Těstoviny scedíme ke špenátu do cedníku a špenát necháme zavadnout. Na středním ohni v pánvi rozehřejeme olej ze sušených rajčat.
- Přidáme nasekaný česnek, červenou papriku, nakrájená sušená rajčata, sůl, pepř a za stálého míchání restujeme asi minutu.
- Zesílíme oheň, přilijeme vývar a necháme ho zredukovat na polovinu. Vmícháme zakysanou smetanu, nastrouhaný parmazán a máslo. Nakonec přidáme špagety i špenát a promícháme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
481 KCal
22 %
20 %
-
Energie
2013 KJ
22 %
20 %
-
Sacharidy
67,7 g
77 %
68 %
-
Vláknina
5,1 g
17 %
17 %
-
Bílkoviny
16,1 g
26 %
24 %
-
Tuky
16,6 g
25 %
24 %
-
nasycené
6,7 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA