Jarní poke bowl s lososem
Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo syrová zelenina.
Postup
- V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme rýži, mícháme a opékáme 3 minuty. Přidáme 500 ml vody, čtvrt lžičky soli, uvedeme k varu, ztlumíme a 25 minut vaříme. Mezitím smícháme suroviny na marinádu.
- Lososa položíme na plech, přelijeme marinádou a necháme čtvrt hodiny marinovat. Pečeme při 190 °C zhruba 20 minut.
- V misce smícháme suroviny na majonézu. Nakrájíme očištěné ředkvičky, kedlubnu, cibulku a avokádo. Lusky otevřeme.
- Zeleninu rozdělíme do misek, přidáme salátové listy, zázvor, výhonky, rýži i rybu, posypeme mandlemi a podáváme s majonézou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
550 KCal
25 %
23 %
-
Energie
2299 KJ
25 %
23 %
-
Sacharidy
25,5 g
29 %
25 %
-
Vláknina
5,1 g
17 %
17 %
-
Bílkoviny
22,9 g
36 %
34 %
-
Tuky
38,7 g
60 %
55 %
-
nasycené
2,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA