Frittata s chřestem, pórkem a ricottou
Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.
Postup
- V misce rozšleháme vejce, crème fraîche, sůl a pepř. Očištěný pórek nakrájíme na tenké plátky. Ze zeleného chřestu odřízneme tuhé spodní konce a pokrájíme ho na kousky.
- Na rozpáleném oleji restujeme pórek a chřest asi 5 minut doměkka. Ochucená vejce nalijeme na zeleninu a pomalu cca 2 minuty opékáme.
- Navrch přidáme ricottu a pesto a pánev přendáme do trouby pod gril. Omeletu pečeme zhruba 2 minuty dozlatohněda, vyndáme a necháme ještě 3 minuty odstát.
- Okraje frittaty uvolníme dřevěnou obracečkou a přendáme ji na servírovací talíř. Před podáváním můžeme ozdobit například další ricottou, pestem a čerstvou bazalkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
376 KCal
17 %
16 %
-
Energie
1571 KJ
17 %
16 %
-
Sacharidy
15,7 g
18 %
16 %
-
Vláknina
3,5 g
12 %
12 %
-
Bílkoviny
18,8 g
30 %
28 %
-
Tuky
25,7 g
40 %
37 %
-
nasycené
9,9 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA