Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Loktem do čela, pěstí do břicha. Otloukánka Mandžukiče návrat bolel

TOHLE NENÍ FAUL? Mario Mandžukič, útočník Atlétika Madrid, se rozčiluje na sudího Milorada Mažiče během čtvrtfinále Ligy mistrů proti Realu Madrid. | foto: AP

15 2015
Dva zápasy nehrál kvůli zranění. A jen co se vrátil, hned to schytal znovu. Mario Mandžukič, útočník Atlétika Madrid, dohrával čtvrtfinále Ligy mistrů proti městskému rivalovi Realu se zakrvaveným obličejem a tryskal z něj i vztek: srbský rozhodčí Milorad Mažič totiž tvrdé zákroky na něj přehlédl.

Často se o něm mluví díky gólům, kterých střílí spoustu. Tentokrát Mandžukič neskóroval a zápas skončil bezbrankovým výsledkem, přesto znovu chorvatský kanonýr budil pozornost. Nechtěně...

Probíraly se především dva zákroky ve vápně, při kterých ho obránci Realu vůbec nešetřili. První půli ještě Mandžukič přežil ve zdraví, zato hned na začátku druhé dostal první direkt. 

Běžela 51. minuta, když do vápna Realu přilétl centr z levé strany. Mandžukič k němu měl dál než stoper Sergio Ramos, trochu se přikrčil, zatímco jeho soupeř se vyšrouboval do vzduchu a odhlavičkoval balon pryč. Moc se ale neohlížel na to, co se děje kolem něj - a ve výskoku udeřil Mandžukiče loktem do čela.

Chorvat se svalil na zem, držel se za hlavu, rozhodčí ale nijak nereagoval a hra pokračovala. To Mandžukiče pořádně popudilo - zvlášť, když zjistil, že se mu z rozbitého obočí spustila krev. „To byl přece loket, copak to nevidíš?“ gestikuloval směrem k sudímu.

Ramos po utkání tvrdil, že si soupeře nevšiml. „Nebudu rozebírat své fauly, od toho je na hřišti rozhodčí. Můžu jen říct, že jsem vůbec netušil, jestli je Mandžukič blízko mě, nebo daleko. Rozhodně jsem ho nechtěl trefit,“ ujišťoval.

Když se popuzený domácí útočník vrátil do hry, hned vyfasoval od rozhodčího přísnou žlutou kartu - paradoxně za to, že si ve vzdušném souboji příliš pomáhal rukama... 

A jeho bolavý návrat měl ještě jedno pokračování. Po hodině hry ve vápně soupeře držel obránce Carvajala, který vypěnil a udeřil Mandžukiče pěstí do břicha. Ten možná následný pád na zem přihrál, přesto měl rozhodčí tasit červenou kartu. Místo toho se znovu hrálo dál.

Podle některých záběrů se dokonce mohlo zdát, že ještě před úderem pěstí Carvajal soupeře kousl do paže - podobně, jako to už několikrát v minulosti udělal uruguayský útočník Luis Suárez. Žádný obrázek však nebyl zcela průkazný a obránce Realu popřel, že by něco takového udělal.

„Po zápase jsem zaslechl, že jsem měl kousnout soupeře. Rád bych vyjasnil, že jsem nic takového neudělal, ani jsem se o to nepokusil,“ napsal Carvajal na svůj twitterový účet.

Hráči Atlétika byli každopádně po remíze 0:0 nazlobení a hlavního viníka našli v sudím Mažičovi. „Se vším respektem, takový zápas by neměl pískat srbský rozhodčí. Byl velice špatný. Snad pro odvetu vyberou někoho lepšího,“ rozčiloval se záložník Mario Suárez v rozhovoru pro španělskou televizi. 

Na Twitteru pak své vyjádření raději zmírnil, zřejmě vytušil, že by mu k jednozápasové stopce za nasbírané žluté karty mohl přiskočit vyšší trest. „Pokud se ta slova někoho dotkla, omlouvám se. Nebyl to záměr. Chtěl jsem jen říct, že by takové zápasy měli rozhodovat sudí, kteří pravidelně pískají v top evropských ligách,“ vysvětloval. „Nic víc v tom není, všichni děláme chyby.“

Autor:






Nejčtenější

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze