Trenér přiznal, že je spokojen s tím, jak jeho hráči přečkali 'východní' anabázi a jak se s poněkud neobvyklými podmínkami dokázal vyrovnat realizační tým. Právě ten je v takovýchto zápasech důležitější než obvykle. "Nehrajete totiž jen proti soupeři, ale i proti neobvyklým klimatickým podmínkám a prostředí, které je pro Středoevropana stále ještě exotické," pravil kouč a popsal opatrnost, s jakou byla celá cesta do Moldavska připravována.
Utkání například potvrdilo správnost rozhodnutí necestovat na tradiční předzápasový trénink. "Hodinová cesta autobusem byla úděsná. Uvnitř autokaru bylo padesát stupňů, a když jsme řidiče požádali o zapnutí klimatizace, tak nám odpověděl, že se spustí po třech minutách. Nestačilo mu však na to ani šedesát," naznačil Hašek jen část úskalí, které sparťany čekalo.
Příprava se týkala i maličkostí: pití měli hráči připraveno ve speciálně označených láhvích, ničeho jiného se nesměli ani dotknout, stravu jim připravoval 'vypůjčený' kuchařský mistr
Josef Golis a po zápase dokonce z obavy před infekcí řada z nich ani nenavštívila sprchu, v níž by stejně našli jen silně zapáchající vodu.
Hašek si vzpomněl i na jeden kuriózní zážitek. "Jeden pořadatel chodil několik metrů před delegátem UEFA a snažil se rozprašovačem zakrýt všudepřítomný zápach," poodkryl zákulisí duelu Hašek, podle něhož by se zodpovědní funkcionáři v Nyonu měli zamyslet nad tím, zda je důstojné hrát předkolo Ligy mistrů na takovém místě.
Přes důkladnou psychologickou přípravu však sparťané pochopili až po přesvědčení na vlastní oči, proč zde propadl Maribor a proč jen bezbrankovou remízu v Moldavsku uhrály před rokem Eindhoven i Tottenham. "S podmínkami jsme se vyrovnali před odletem, proto hráči nečekali žádný luxus. Po osobní zkušenosti však asi najdou ještě více důvodů, aby si vážili zdejších podmínek," našel Hašek pozitivum z cesty.