Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Plzeň dala gól z ofsajdu, Sparta měla kopat penaltu, rozhodla komise

Gól plzeňských fotbalistů proti Liberci platit neměl. | foto: Martin Polívka, MF DNES

13 2017
Gól plzeňských fotbalistů proti Liberci, který rozhodl o jejich výhře 1:0, kvůli ofsajdu platit neměl. Tvrdí to komise rozhodčích, která kvůli tomu pozastavila činnost asistentovi Michalu Urbanovi. Chyboval rovněž hlavní sudí Pavel Orel, jenž měl v Mladé Boleslavi nařídit penaltu pro Spartu.

Urban i Orel mají pozastavenou delegaci na dva zápasy, uvedla komise na internetových stránkách fotbalové asociace.

Urban chybně neodmával ofsajd při gólu Plzně, který jí proti Liberci vynesl výhru 1:0. Míč sice do vlastní branky dopravil liberecký Ondřej Kúdela, avšak do souboje s ním šel Michael Krmenčík, který byl v ofsajdovém postavení. Branka tak neměla platit.

„V okamžiku hlavičkování míče byl hráč Krmenčík v hratelné vzdálenosti, blízko hráče i míče, a aktivně se zapojil do hry tím, že s ním sváděl souboj o míč. Tím porušil pravidlo o ofsajdu,“ stoji v komuniké komise.

Orel v Mladé Boleslavi chyboval, když ve 31. minutě nenařídil pro Spartu za bezbrankového stavu pokutový kop za faul Lukáše Pauscheka na Tiémoka Konatého. Boleslav nakonec nad Spartou vyhrála 1:0.

Stejný trest, tedy pozastavenou delegaci na dva zápasy, dostali také Jiří Houdek a asistent Petr Caletka za prohřešky ve druhé lize.

Autoři: ,






Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze