Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Jak znáte fotbalová pravidla? Nachytali se i ligoví fotbalisté

Základ fotbalových pravidel znají i malé děti po celém světě. Ligoví hráči či trenéři by měli jít víc do hloubky. Ale detaily nebo kuriozity zná jen málokdo. Zkuste si to v krátkém testu iDNES.cz sami...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J29i75ř90í 86D69u86d23a 9876170421854

A jaký by byl postup, kdyby se brankář oběsil na břevně (úspěšně a zlomil si vaz)? Ukončil by hned zápas a poté mu udělil kartu za nesportovní chování, nebo naopak a nebo mu kartu vůbec nedával ? :-)

0/−5
23.4.2015 15:56

J61i56ř50í 18L87i47e92t51a88v21e80c 8583589393469

V případě úmrtí hráče, je rozhodčí povinen zápas ukončiti.

+2/0
23.4.2015 18:14

H55o80n37z89a 75B15i76t40t24n35e26r 7813320509478

Tecoval tady ten golman Mellbergovo vhazovani, nebo v Anglii neznaji pravidla?

https://www.youtube.com/watch?v=ap85A4tBp9g

+1/−1
23.4.2015 14:10

L13i22b94o60r 69W41a37l42a48c13h 2678464299687

Těžko říct, rozhodčí se tenkrát rozhodl že ano a mám pocit, že sám brankář se po zápase vyjádřil, že ani on neví.

+1/0
23.4.2015 14:19

T18o93m41á37š 39P49a66p17á79k 5529198555799

Na to že tu je 30 příspěvků tak zkopírujete můj příspěvek o pár hodin zpět...

+1/0
23.4.2015 16:18

H19o92n61z30a 21B28i48t72t77n46e63r 7783760249538

Taky jsem si posleze vsiml, ze uz je to tady asi trikrat... Hluboce se omlouvam ;)

0/0
25.4.2015 10:02
Foto

A93n50t71o47n39í21n 54S26t31r49e93j20c 8965454145254

A může vstřelit gól hráč, který za celý zápas nevstoupil na hřiště?

+2/0
23.4.2015 11:47

M18i59r84o56s32l55a51v 46K35o10n29e44č26n94ý 2735590725527

ne - viz Shalala ;)

+1/0
23.4.2015 12:34

Š63t84ě11p46á18n 49F97r47a44n98c70l 8334389744410

Chybí mi tam moje oblíbená "Může jeden tým vstřelit dva góly, aniž by se mezi nimi soupeř ve hře dotkl míče?"

0/0
23.4.2015 11:21

J41a47r70o26s38l95a71v 94C30a11g14a21š 7359818156548

Hej, to je i moje oblíbená! ;-D

0/0
23.4.2015 13:21

J30i59ř34í 91L49i39e17t23a75v16e34c 8183179463639

Může dát jedno mužstvo dva góly, aniž by se mezitím soupeř dotkl míče?

+2/0
23.4.2015 11:21

Š75t90ě69p83á62n 35F88r55a24n67c23l 8154269174450

No tak to bylo o pár vteřin :-)

+1/0
23.4.2015 11:21

L85i22b62o92r 26B13e77r50d49a 9918175631136

Řekl bych , že může a to nejméně ve dvou případech :-)

0/0
23.4.2015 11:32
Foto

P62a88v46e86l 23V63a49n45i43c21e30k 5901932697770

Ano, muze. Pokud prvni brankou skonci polocas a druhy polocas rozehrava muzstvo, ktere dalo gol do satny.

+9/0
23.4.2015 11:31

J77i81ř26í 11L95i68e70t48a94v53e53c 8463719223299

R^

0/0
23.4.2015 12:43

V44l70a27d35i52m60í77r 75K28r12i53s94t50e77n 7506712355198

mne napadly dva vlastňáky

+6/0
23.4.2015 13:27

M17i71r70o 19M90a62t16e93j28k97a 5906687203127

nemuže musi mezi goly rozehrat

0/−3
23.4.2015 12:46

M72a30r91e85k 30H75a44n35á26č13e49k 1816923247744

co by nastalo, kdyby tým i po pokynu od rozhodčího odmítl rozehrát? nenásledoval by nepřímý volný kop pro soupeře?

+2/0
23.4.2015 12:49

A97l26e13s 80B21a62d15u56r72a 9606367720455

Prvni otazka je vyhodnocena naprosto spatne. Ofsajd je pouze v momente prihravky. Tudiz na vlastni polovine nemuze v zadnem pripade byt, protoze to nebylo v tomto momente, a co se delo po prihravce, je jedno. Z pravidel jasne vyplyva, ze to nejde.

Detail - pri vlastni brance z autoveho vhazovani se kope roh.

+2/0
23.4.2015 11:18

A66l59e77s 37B43a42d91u76r57a 9576857140425

Ted si nejsem jist tim, co jsem tvrdil o tom autu. Bud se kope roh po vlastenci z autu, nepo po vlastenci z vykopu. Pomozte nekdo.

0/0
23.4.2015 11:20

L72i45b53o15r 50B79e22r78d53a 9108735651386

Na netu běželo video, kde hráč Aston Vily(?) vhodil aut k bráně a brankář míč nechytl. Gól byl uznán. Tak ted tedy nevím, přeba se mezitím změnily pravidla.

0/0
23.4.2015 11:31

F89r20a25n44t22i68š48e70k 88K58l53o71z 7542595801811

Z přímáku si nejde dát ani vlastní gól. Je z toho jen roh.

+1/0
23.4.2015 10:30

S30t68a54n94d16a 30C41h21v29o54s85t 1922338

Ano, to je dalsi pravidlovy orisek :-)

0/0
23.4.2015 10:40

P87e16t77r 62P76á14l12k66a 6413226720452

první  je položená divně, protože první asociace asi bude, že hráč z vlastní půlky vybíhá a pak samozřejmě o ofsajd nejde.

Překvapení pro mě bylo, že si nejde z trestňáku "nahrát" o rozhodčího.

+6/0
23.4.2015 10:20

S92t12a56n93d61a 78C35h62v96o70s78t 1142218

Mice se musi dotknout jakykoli hrac. Tim sudi neni. Treba ani o rohovy praporek si nemuzete "narazit" :-)

+4/0
23.4.2015 10:23

L43i82b89o82r 33B92e23r62d77a 9658705471926

Nojo, ale rozhodčí je součástí hry, aspon to Bosák pořád tvrdí :-P

+2/0
23.4.2015 11:34
Foto

A90n82t76o79n63í36n 41S31t70r36e39j63c 8345924165664

Rozhodčí, branková konstrukce, rohový praporek, drn, kaluž, sněhová závěj... to všechno je součást hry, ale není to hráč.

+9/0
23.4.2015 11:53

M69a90r44e97k 57H64a69n28á76č57e88k 1786323397334

ale už není součástí hry předmět vhozený na hřiště z hlediště. viz. plážový balon v zápase Sunderland-Liverpool nějakých 6 roků zpátky. Mimochodem, jak je to se zvířetem? to by teoreticky bylo součástí hry?

0/0
23.4.2015 12:48
Foto

A90n33t23o84n43í78n 29S90t24r76e78j22c 8225624535694

Zvíře samozřejmě ne. Rozhodčí musí přerušit hru. To mi připomíná, jak před lety hráči naháněli na Bohemce po hřišti malého psíka, a když ho konečně lapli, tak přišel Pavlín Jirků a psovi ukázal žlutou kartu. Dočkal se bouřlivých ovací od diváků a mastné pokuty od svazu.

+7/0
23.4.2015 13:15

M68a30r56e20k 94V78o13k93á43l 1276174615869

protože mu měl ukázat červenou ... ;-D

+2/0
23.4.2015 20:33

M78i52l51a48n 95M15a72r10k78l 1308336908

ale je brán jako hrbol na hřišti, nejako protihráč, nebo spoluhráč

0/0
23.4.2015 11:55

S71t53a82n79d84a 57C15h23v14o28s20t 1112828

Pravidla hovori zcela jasne o "hraci".

0/0
23.4.2015 12:26

T22o94m54á20š 89P10a61p21á39k 5379978365699

Rozhodčí neznají pravidla ani v Premier League. Viz bod 3:

https://www.youtube.com/watch?v=WTzO4nhUBXs

Spíš než tyhle libůstky co se stanou jednou za rok by mě zajímalo jak řešit situace, které nejsou vůbec v pravidlech a neumí tak na ně odpovědět ani zkušení rozhodčí.

0/0
23.4.2015 10:18

J73a65n 48S95t68o50d35o86l14a 7171580213620

Když nejsou v pravidlech, může rozhodčí rozhodnout jakkoli. To problém není. Jde spíš o věci, které se přihodí jednou za mnoho let a v pravidlech jsou. Představ si, že jsi rozhodčí, stane se něco, cos nikdy nezažil, ale pamatuješ si, že v pravidlech to někde je. Ale ne a ne si vybavit, jak to vyložit a pomezní také neví.

+6/0
23.4.2015 10:38

S41t59a55n72d74a 33C41h46v23o91s76t 1542688

Tam je otazkou, zda se golman toho mice dotknul nebo ne. Pokud ho skrtnul, tak by to gol mel byt.

+1/0
23.4.2015 10:42

M40a32r38e59k 23H55a81n58á87č41e56k 1646313517604

škoda, že tam nejsou jiné věci, jako například, jestli po odkopu od brány může být hráč v ofsajdu nebo jestli by platil gól přímo z odkopu. jinak první otázka je dost zmatečně položena

0/0
23.4.2015 10:16

S56t35a90n47d60a 78C47h29v61o83s63t 1332138

Pri odkopu od branky plati stejne pravidlo jako pri autovem vhazovani. Mic je ze hry a pokud se ho nikdo jiny nedotkne, branka se neuzna (ani vlastni). Ani ofsajd neni.

+2/0
23.4.2015 10:22

O37n37d52ř55e29j 23N81o94v63á74k 9567454649799

A co třeba vhazování - může být vhozeno hráči, který by jinak byl v ofsajdovém postavení? Jestli jsem dobře četl pravidla, tak může ...

0/0
23.4.2015 10:10

L82i71b24o25r 19W11a89l84a65c66h 2858174179607

Při autu ofsajd není. A občas se stane, že na to hráči zapomenou, mám pocit že třeba Švejdík to jednou předvedl ve Spartě nebo letos někdo v Budějovicích?

+5/0
23.4.2015 10:15

O84n19d96ř39e91j 57N54o59v14á14k 9197124379789

Jenomže já už viděl i odpískaný ofsajd hned z vhazování ... a nikomu to nepřišlo divné .. ani našim televizním komentátorům ...

0/0
23.4.2015 10:27

M61a71r25e89k 25H24a66n45á89č69e47k 1246123467514

já jsem dokonce viděl, jak se tým dožadoval odpískání ofsajdu při zahrávání rohu

+3/0
23.4.2015 10:29

S85t88a43n15d73a 44C77h64v59o15s72t 1322388

Ta prvni otazka je polozena trochu nesmyslne. Hrac neni na vlastni polovine v ofsajdu, on se na vlastni polovine zapoji do hry pote, co byl vystaven ofsajdovemu postaveni na polovine soupere v dobe prihravky. Pak se ofsajd samozrejme piska.

+21/0
23.4.2015 10:06

M21a19r21t98i97n 62V16o14c94e69l 7274900454281

Přesně tak, vysvětlení je správné, ale odpověď by měla být "NE".

+1/−1
23.4.2015 10:14

T73o17m69á53š 43P52a22p61á28k 5309678315149

Chápu jak to myslíte, ale podle mě je otázka dobře. A i odpověď :)

+1/0
23.4.2015 10:14

M27a92r59e40k 19H51a44n17á77č59e36k 1256133837454

správně položená otázka by byla: Může hráč, přebírající míč na vlastní polovině, být v ofsajdu?

+12/0
23.4.2015 10:17

S81t92a73n87d82a 97C59h90v51o44s28t 1872848

Ano, tak bych to videl taky.

0/0
23.4.2015 10:25

P97e57t91r 77H40e40l12l85e11r 5193866814934

Mimochodem, před pár týdny jsem tuhle sitaci viděl. A není to nic tak neobvyklého.

Ale ta otázka je položena buď špatně, nebo si jinak vysvětlujeme pojem ofsajd. Podle té otázky by totiž ofsajd byl jen ta chvíle, kdy se hráč zapojí do hry, přičemž by tomu předcházelo postavení v ofsajdové pozici. Ale běžně považujeme za ofsajd celou situaci, od kopu až do zapojení hráče.

+3/−1
23.4.2015 10:36

A83l65e38s 20B27a28d49u38r26a 9456367930435

Nepovazujeme. Jde jen o postaveni v dobe prihravky. Hrac je offside nebo onside.

+2/0
23.4.2015 11:22

J31a28n 42Š68m87e73j33k55a31l 6790121439463

Jsem rád, že nejsem sám.

0/0
23.4.2015 10:34

F72r53a42n94t90i64š10e10k 13T75e35s23a34ř10í69k 3451699406551

Naprostý souhlas, hráč je v ofsajdu v okamžiku přihrávky a nikoli v okamžiku převzetí míče. Převzetím míče pouze stvrdí své postavení mimo hru.

+2/0
23.4.2015 11:43





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze